Ercsi-Sinatepelen figyelt fel kedden délután két polgárőr arra, hogy a Kölcsey utcában négyen egy platós teherautóra próbálnak feltenni egy fémszerkezetet. Amikor közelebb mentek, akkor vették észre, hogy a szerkezet egy komplett buszváró, amit a közeli megállóból szedtek fel, de pár méter megtétele után az az autóról leesett.

Amikor a három férfit és a velük lévő fiút kérdőre vonták a buszmegálló szétbontásával és elszállításával kapcsolatban, egyikük egy papírt mutatott nekik, és azt állította, egy ismeretlen férfi adta azt el neki 20 000 Ft-ért.

Mivel azonban a polgárőrök közölték, hogy az az önkormányzat tulajdona, a négy személy az üres autóval eltávozott.

Az ercsi járőrök később beazonosították a négy elkövetőt, egy 41 éves ercsi férfit, annak 38 éves testvérét illetve 15 éves fiát, valamint 22 éves, szintén ercsi barátját. A három férfit és a fiatalkorú fiút lakásukról előállították az Ercsi Rendőrőrsre, majd a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol mind a négyüket lopás kísérletének elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A dunaújvárosi nyomozók a bűncselekmény elkövetéséhez használt Mercedes kisteherautót lefoglalták tőlük.

A 41 éves és a 22 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették, míg a sofőri szerepet betöltő 38 éves férfi, valamint a 15 éves fiú szabadlábon védekezik. 

Azt olvasta már, hogy Lewis Hamilton megúszta az eltiltást?

Forrás: rendőrség