Lopott motorral bukósisak nélkül közlekedett, így bukott le az a 21 éves vértesszőlősi férfi, akit szerdán vett őrizetbe a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A fiatalembert a járőrök vonták intézkedés alá, miután bukósisak nélkül vezette segédmotorkerékpárját. Igazoltatása során a rendőrök azt is megnézték, hogy a jármű szerepel-e a körözési adatbázisban, így derült ki, hogy a kismotor valójában nem az ő tulajdona, azt két hete lopták el Tatabánya-Kertvárosból.

A férfit a járőrök előállították, majd átadták a bűnügyes kollégáknak, akik részletesen elbeszélgettek vele a lopott járműről. A fiatalembert egyébként ismerték a nyomozók, hetek óta sejtették, hogy köze lehet a Tatabánya-Kertvárosban elkövetett vagyon elleni bűncselekményekhez, ezért házkutatást tartottak nála.

A házkutatás során több bűncselekményből származó tárgy is előkerült a férfi otthonából. A házkutatás során a fiatalember cipőit is lefoglalták, hogy össze lehessen hasonlítani a bűncselekmények helyszínein rögzített lábnyomokkal. Az eredmény a nyomozók gyanúját erősítette.

Miután a rendőrök a férfi elé tárták a tényeket, részletes beismerő vallomást tett. Összesen 9 bűncselekmény elkövetését ismerte el, amelyeket az elmúlt hetekben követett el. Így például a fent említett robogó eltulajdonításán kívül ő tört be egy élelmiszert árusító kisboltba, a henteshez, a postahivatalba és családi házakba.

*A címet persze nem gondoljuk komolyan; igenis, kedves rabló urak, tessék sisak nélkül közlekedni és jól lebukni!