Az autógyártók rengeteget költenek arra, hogy titokban tartsák jövőben új modelljeiket, ám időről időre porszem kerül a gépezetbe. Már meg sem lepődünk, ha vázlatok kerülnek nyilvánosságra valamely szabadalom oltalmi hivataltól.  Most itt egy újabb hivatal, amely keresztbe tesz a terveknek, ennek nyomán tudjuk, hogy jövőre új modellt mutat be a Lamborghini.

700 lóerős motort kap ez is

700 lóerős motort kap ez is

700 lóerős motort kap ez is


A járműveket Amerikában fogyasztásúk és károsanyag-kibocsátásuk alapján besoroló Environmental Protection Agency (EPA) honlapján megjelent a Lamborghini Aventador Roadster adatlapja.

Ebből nem csak az derül ki, hogy a városi fogyasztása 11 mpg (21,3 liter/100 km) , az országúti pedig 17 mpg (13,8 l), de az is, hogy a műszaki tartalom azonos lesz a zárt változattal. A motorja ugyanúgy 6,5 literes V12-es, amelyhez hétfokozatú automatikus sebességváltó és összkerékhajtás tartozik.

Az adatlap szerint 2012-es modellről van szó, ami azt jelenti, hogy várhatóan még az idei évben leleplezik az autót. Ebben persze semmi meglepő nincs, hiszen az Aventador elődeiből, így a Murcielagóból és a Diablóból is készült roadster.  Szinte biztosan vászontetős lesz az Aventador is, hiszen nincs mód összecsukható fémtetőt kialakítani, hiszen az utasok mögött csücsül a 12 hengeres motor. Ez persze nem nagy gond, hiszen, akinek ilyen autóra telik, annak van másik rossz idő esetére, illetve bizonyára lehet majd venni fixen rögzíthető targatetőt is hozzá.

Tekintve, hogy a motorja ugyanúgy 700 lóerősnek ígérkezik, így nincs kétségünk afelől, hogy ez is nagyon gyors lesz, de azét a zárt változatnál lassabb. Várhatóan 3 másodperc alatt elérni a száz km/órás sebességet, csúcssebessége pedig 340 km/óra lehet.