Négy embert elfogtak egy lopott Mercedes ügyében a hazai rendőrök. A lopás érdekessége, hogy a jármű egy betonmixer.

Még április 13-án lopták el az ismeretlen tettesek Ausztriából egy Mercedes E4 típusú tehergépkocsit. A nagy értékű járműről a Schengeni Kapcsolattartó Központ május 3-án arról értesítette a gárdonyi rendőröket, a keresett jármű információjuk szerint az ő illetékességi területén található.


A Mercedes Actrost a kapott információk alapján a rendőrök egy a 7-es számú főút mellett lévő telephelyen találták meg. A mixerkocsin nem volt rendszám, de a jármű azonosítói alapján megállapították, hogy a körözött járműről van szó. A teherautót a szemlét követően lefoglalták és a rendőrség telephelyére szállították.

A telephely egyik tulajdonosát, illetve annak baracskai ismerősét még aznap este elfogták és előállították a járőrök. A nyomozók orgazdaság miatt bűnsegédi minőségben hallgatták ki őket gyanúsítottként.

Május 5-én délután Martonvásáron újabb elfogás történt a lopott mixerautó ügyében. Négy férfi, köztük egy román állampolgár azzal a szándékkal érkezett Budapestről, hogy találkozzanak a korábban meggyanúsított baracskai férfivel és a rendőrségen tett vallomását számon kérjék rajta. A román férfit őrizetbe vették a gárdonyi rendőrök. A gyanújuk szerint ő volt a fő szervező a betonmixer elrejtésében.

Az elrejtésben közreműködéssel összesen négy személyt gyanúsítanak. A lopásban közreműködőket még keresi a rendőrség. A csütörtökön elfogott román férfi autójában csekély mennyiségű kábítószert is találtak. Nem tagadta, hogy fogyasztó.