Remekül ment a Turán Frigyes – Zsiros Gábor duó a Jordán-ralin. A szombati nap után a negyedik helyen álltak az SWRC kategóriában, félpercnyire a dobogótól. De támadniuk sem kellett a sikerért, mert az élen Álló Nasser Al-Attiyah a mai első szakaszon motorhiba miatt kiállt a versenyből.

A Synergon Turán Motorsport kettőse tavaly első magyar párosként vb-pontot szerzett, most pedig az újonnan életre hívott SWRC-kategóriában első magyarként dobogóra állhatott volna.

Siker helyett tűzoltás jutott Turánéknak 2 Sajnos a feltételes mód indokolt, ugyanis Friciék autója a Jordán-rali utolsó előtti gyorsasági szakaszán kigyulladt, így odalett a harmadik hely, ami fényes kezdet lehetett volna (arról nem beszélve, hogy mennyi értékes pontot hozott volna) a páros első teljes szezonjának első versenyén…


“Az üzemanyagszelep ment tönkre, ami miatt elkezdett égni az autó bal hátulja – mondta Turán Frigyes – Először a lökhárító, aztán már az utastérben is felcsaptak a lángok, még szerencse, hogy volt egy tűzoltó ott, ahol megálltunk, ennek köszönhetjük, hogy teljesen el tudtuk oltani az autót. Belefújtak körülbelül tizenöt kiló oltóanyagot a Fiesta hátuljába, de még így is folytattuk volna, mindent megpróbáltunk, de sajnos technikailag nem volt rá lehetőség…”
Siker helyett tűzoltás jutott Turánéknak 3 Pedig a fiúk kategória-harmadik időket autóztak és tartották a lépést a riválisokkal, így azután nem csoda, hogy el voltak keseredve a célban. Talán némi vigaszt jelent, hogy nem rajtuk múlt…

“Amikor megtudtuk, hogy Nasser kiesett, azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy vigyázunk az autóra, hiszen a szombati szakaszok rendkívül defektveszélyesek voltak – rengeteg éles kő volt a pályák szélén, úgyhogy figyelni kellett, kerülgetni őket. Próbáltunk ésszel, okosan közlekedni, a részeredmények azonban még így is biztatóak voltak, hiszen kétszer is kategória-harmadik időt autóztunk. Azután azonban jött az utolsó előtti szakasz és a tűz, amit nem lehetett kivédeni. Nagyon sajnáljuk, mert a harmadik hely sok fontos pontot jelentett volna” – mondta Turán, aki még hozzátette: ez benne van az autósportban, úgyhogy meg kell rázniuk magukat és a jövő héttől a következő versenyre koncentrálni.

A magyarok következő versenye, a rali-világbajnokság következő futama, azaz a Szardínia-rali lesz a május 5-8 között.

A Jordán-ralit Sebastien Ogier, a Citroën versenyzője nyerte, megelőzve Jari-Matti Latvalát. Mindössze 0,2 másodperc különbség volt a két versenyző között a végén, soha ilyen szoros eredmény nem született korábban a vb-n. További részletekért kattintson erre a linkre.