Másfél hétre leállítja termelését a romániai Dacia autógyár, mert beszállítói anyagi gondokkal küszködnek – közölte szerdán a gyár vezetősége.


A termelést április 22. és május 2. között szüneteltetik az üzemben. Anca Oreviceanu, a gépkocsigyár kommunikációs igazgatója a Mediafax román hírügynökségnek elmondta, hogy a karosszéria összeszerelésével foglalkozó részleg áll le.

A kommunikációs igazgató cáfolta, hogy a termelés leállítását a japán katasztrófák nyomán kialakult válság okozta volna. A beszállító cégeknek pénzügyi nehézségeik támadtak, ezért a beszállítás már több hónapja akadozik – mondta az igazgató. A leállás révén ezek a beszállítók lehetőséget kapnak arra, hogy ismét feltöltsék készleteiket.

A vállalat nem közölte, hogy mennyivel csökken a naponta legyártott gépkocsik száma. A romániai Mioveni településen működő gyár naponta 1337 gépkocsit szerel össze és összesen 15 ezer embernek ad munkát. A francia Renault tulajdonában lévő Dacia legutóbb 2008-ban állította le termelését a nemzetközi pénzügyi-gazdasági válság hatására.

Forrás: MTI