Mit tegnap már beszámoltunk róla, a rali-világbajnokság mezőnye túl van a Jordán-rali közös tesztjén.  Turán Frigyes és Zsiros Gábor is végre kipróbálhatta új autóját immár murván is. Korábban csak egyszer, havas körülmények között tesztelték.

Ennek megfelelően nem mondható rossznak, hogy a 15. leggyorsabbak voltak a shakedownon, sőt kategóriájukban harmadik leggyorsabbak lettek. Az SWRC leggyorsabbja a korábbi PWRC-világbajnok, idén a Dakart is megnyerő Nasszer Al-Attijah volt.

Az egyik alkalommal azonban ráijesztett az S2000-es Ford Fiesta a versenyzőkre, nem akart ugyanis beindulni. Mint kiderült, az ijedséget a motorvezérlő szoftver apró hibája okozta, a hosszabb várakozás után az autó csak padlógázzal indítható, hogy az üzemanyagtankból távozzon a felesleges levegő. A szervizcsapat persze rögtön tudta mi a gond, így pillanatok alatt megoldotta a helyzetet.


Turánékat megijesztette az új autó 2 A shakedown után az ünnepélyes rajtceremóniának Jerash városa adott helyet, ahol a korábban állomásozó római légiósokat ezúttal rajongók váltották fel. Friciék első és mindeddig egyetlen magyar csapatként az ősi romok között felállított rajtdobogóról vághattak neki a ma kezdődő versenynek.

A pénteki napon visszatér a Jordán-rali rendes programja, a mezőnynek 6 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük, melyből kettő kifejezetten nehéz, 40km hosszú.

Nézze meg a csapat eddigi fotóit a galériában!