Az április közepén megnyíló New York-i Autószalonon leplezi le új Lexus Future Grand Touring Hybrid (LF-Gh) néven futó tanulmányautóját a Lexus. Ahogy a neve elárulja, a koncepció a jövő nagy hibrid modelljét harangozza be. A tervezés során nagy teljesítményű, komoly vezetési élményt nyújtó, ugyanakkor kényelmes autó megalkotása volt a cél.

Bár közleményében a Toyotához tartozó luxusautógyár a valódi információk tekintetében igen szűkszavú, de amerikai lapok megtudták, hogy LF-Gh 4890 mm hosszú, illetve 1870 mm széles, ami azt jelenti, hogy a GS utódja lehet a kocsi, hiszen annál 40 milliméterrel hosszabb és 50 mm-rel szélesebb. A koncepció 1450 mm magas, vagyis két centit nőtt a GS-hez képest.

Új luxus-hibrid a Lexustól 3


Nem nagyon titkolja a Lexus, hogy milyennek képzeljük a jövendőbeli GS-t, hiszen szinte sorozatgyártásra kész a kocsi. Az autó sziluettje igen hasonlatos a jelenlegi LS sorozathoz. Oldalról nézve a formája nagyon letisztult, semmi sallang, a tervezők főként a LED-es lámpáknál, illetve a kocsi orrészén engedték szabadjára a fantáziájukat.

Úgy tűnik, a Lexus is szeretne egy az Audi singleframe hűtőmaszkjához hasonló elemet kialakítani autói számára, a japán gyár egy orsó alakú formát talált ki a célra.  

Természetesen a tanulmányautó hibridhajtást rejt, de hogy pontosan milyet, arról nem árult el részleteket a Lexus. Mint ahogy az utastér esetében is csak azt tudjuk, hogy jó minőségű anyagokból készülő, finoman kidolgozott belsőről van szó, amelyben több felnőtt hosszú távon, nagy sebesség mellett is kényelmesen utazhat.

További részleteket talán a jövő héten megnyíló kiállításon tudhatunk meg, addig is nézzék meg a képinket a galériában, vagy a videót az LF-Gh-ról.