Önrészbiztosítás cascóhoz 2 Évi néhány ezer forintos díj ellenében minden teljes körű casco biztosítással rendelkező autós elkerülheti az önrész okozta váratlan kiadásokat is a Genertel új termékével.

Az Önrész Casco igen széles körben, bármilyen biztosító teljes körű cascója mellé köthető, fedezetet annak töréskárra megállapított fix önrészére kínál – akár 500 ezer forint összegig. Az Önrész Casco bármekkora számú káresemény során igénybe vehető.

“Felméréseink szerint az autósok leginkább a kárkifizetést megelőző kárrendezési procedúrától tartanak, ezért az Önrész Cascóval egy olyan megoldást dolgoztunk ki, amely a teljes körű casco biztosítójának kárrendezését követően automatikusan, külön vizsgálat nélkül téríti az önrész összegét” – mutatott rá Sebestyén László, a Genertel.hu értékesítési igazgatója.

Az önrészbiztosítás a hitelre vásárolt autók tulajdonosai körében kiemelten is vonzó lehet, hiszen náluk egy-egy nagyobb kár fokozottan befolyásolhatja a családi költségvetést. Nekik ugyanis sok esetben a finanszírozói oldalon is plusz szerződésmódosítási és adminisztrációs költségekkel kell szembesülniük. Számukra különösen nagy segítség lehet, ha legalább az önrész összegén spórolhatnak.

Az önrészbiztosítás díja két tényezőtől, az autóra kötött kötelező biztosítás bónuszfokozatától, valamint a teljes körű casco töréskárra vonatkozó fix önrészének nagyságától függ. Az egyik leggyakrabban választott, 50 ezer forintos fix önrész esetén B2-B10 bónuszfokozat mellett a díja mindössze évi 3000 forint.

Az autósok az esetek többségében 50, illetve 100 ezer forintos fix önrészt vállalnak a casco megkötésekor, azonban – alacsonyabb biztosítási díjért cserébe – nem ritka az ennél magasabb összegű, 200, vagy akár 500 ezer forintos vállalás sem.