Kimi Räikkönen (és menedzsmentje) továbbra sem adott ki hivatalos állásfoglalást arról, hogy vajon mihez is kezd 2011-ben a volt Forma-1-es pilóta. Immár azonban szinte biztosra vezető, hogy folytatja tavaly megkezdetett új karrierjét a rali-világbajnokságon.

Az első komoly bizonyíték a Svéd-ralira leadott nevezése volt, nemrég pedig a menedzsere is ralizásról beszélt egy interjúban. A legfrissebb információt pedig a Citroën Sport és annak vezetője, Olivier Quesnel szolgáltatta, aki tegnap beszélt a finnről.

“Kimi Räikkönen tíz ralira aláírt, és ha minden rendben megy, talán még többre is” – válaszolt újságíróknak Quesnel a Citroën Sport bázisán tartott, a Sebastien Loeb és Sebastien Ogier pilótákkal felálló első számú csapat hivatalos bemutatásán. De a Räikkönenről szóló információ a csapat közleményében is megjelent.

A vezető azt is elárulta, hogy Petter Solberg a teljes idényre, azaz 13 futamra bérel egy DS3 WRC-t. Az első versenyen azonban még nem a saját autójával indul majd, hanem – mint arról korábban már beszámoltunk – a Peter Van Merksteijn számára készült kocsival.

“Köszönetet kell mondanunk Peternek (van Merksteijn), hogy hozzásegítette Pettert, hogy versenyezzen Svédországban, úgy, hogy odaadta az autóját erre az első fordulóra” – mondta Quesnel. Az egyelőre még nem annyira ismert ifjabb Merksteijn 2011-ben 10 versenyre bérelt egy gyári DS3 WRC-t.