BMW Art Car néven már több mint harminc éve készülnek olyan műalkotások, amelyeknek egy-egy autó adta az alapját. Az elsőt még 1975-ben készítette Alexander Calder, a legutóbbit – amelynek bemutatóján mi is ott voltunk – tavaly nyáron leplezték le.


Most itt egy újabb műalkotás, ezúttal azonban nem autó, hanem motor volt az alany. A BMW Motorrad franciaországi leányvállalata a közelmúltban bízta rá egy F 800 R kulcsát a street art ismert alakjára, Alexis “Kekli” Huret-re, hogy saját stílusában készítsen műalkotást belőle.

Az elkészült designkoncepció a street art értékeit és a mozgás örömét egyesíti és meglehetősen távol áll a tradicionális BMW-imázstól. A kétkerekű mű megalkotásában a vibráló és dinamikus szín- és képvilággal rendelkező street art, illetve hip-hop iránti szeretet inspirálta Huret-t, valamint a francia harckocsikon látható graffitik is hatással voltak rá. A figyelemre méltó eredményt Tigeridernek keresztelték, amit talán tigrislovasnak lehetne fordítani.

A koncepció nem egyedül a motorra vonatkozik, de részét képezi egy festmény, egy egyedi sisak, valamint egy tigrist formázó papírjáték is. Ha esetleg szeretne egy ilyen játékot, mondjuk meglepné a gyereket és még nyomtatója is van, nosza kattintson erre a linkre!