Nemrég mutattuk be a Mitsubishi új kisautójának első vázlatait. Most megérkezett az első háromdimenziós grafika az autóról, amely már megmutatja annak valódi vonalait. Láthatóan az autó nem kíván nagyon különleges lenni, de ez a visszafogott forma sokak számára tetszetős lehet, ami ez esetben nem mellékes, hiszen a Mitsubishi világautót tervez. Vagyis a kisautó szinte azonos formában kerül piacra a világ számos pontján, Ázsiában ugyanúgy tetszenie kell, mint Európában vagy Amerikában.


A jelenleg Concept Global Small, azaz kis világautó néven futó tanulmány első fellépése márciusban a Genfi Autószalonon lesz. Piaci bemutatkozás azonban csak 2012 második felére várható. A kocsi gyártásához új üzemet épít a Mitsubishi Thaiföldön. A tervek szerint évi 150 ezer autó kelhet el, de a gyárat úgy építik meg, hogy akár 200 ezer autót is képes legyen előállítani.

A Mitsubishi Colt utódjának szánt kocsiba új fejlesztésű, 1,0 és 1,2 literes benzinmotorok kerülnek, amelyeket az alacsony fogyasztással a középpontban fejlesztett a japán gyár. Választhatók lesznek ötfokozatú manuális és fokozatmentes automata sebességváltóval is.

Ám nemcsak a motor teszi takarékossá a kisautót, de a Mitsubishi igyekszik minél könnyebbé tenni a járgányt, illetve felszerelik motorleállító és fékenergia-visszatápláló rendszerrel, míg az abroncsai alacsony gördülési ellenállásúak lesznek.

Bár a pontos adatot nem közölte a Mitsubishi, annyit azért elárult, hogy az autó nagyjából 90 g/km szén-dioxid-kibocsátással üzemel, amiből kiszámolható, hogy négy liter körüli fogyasztást produkál. Ami nem rossz egy benzines modelltől.