Az elmúlt években a Hankook a hosszú távú futamokra koncentrálta autósport-tevékenységét, olyan rangos versenyekre biztosítva abroncsokat, mint a 24 órás Le Mans-i futam vagy a Nürburgringen megrendezett 24 órás verseny. A jövőben viszont fontos szerepet kap a világ egyik legnépszerűbb túraautó-bajnoksága is.


A Hankook Tire lett a Német Túraautó Bajnokság, a DTM kizárólagos abroncsszállítója. A gumiabroncsgyártó cég és a DTM irányító testülete, az ITR között a közelmúltban létrejött megállapodás három évre szól. Kiterjed a jelenlegi, 2011 végéig érvényes szabályokra és előírásokra, valamint a 2012-től alkalmazandó verzióra, amelynek értelmében a Hankook nemcsak a jelenlegi csapatoknak, az Audinak és a Mercedes-Benznek, hanem más autógyártóknak is szállít felszereléseket (2012-től a BMW-nek is).

Persze mindez nem váltható azonnal pénzre a Hankook részéről, de ha a motorsportban bizonyítanak, illetve még szorosabb kapcsolat alakul ki az említett gyárakkal, akkor még több szerződést orozhatnak el az európai konkurensektől.

“A Hankook megfelelően mérte fel a DTM gumikkal szemben támasztott követelményeket, és mindjárt az elején képes volt számunkra egy erőteljes tapadást és egyben nagy terhelhetőséget nyújtó abroncsot szállítani” – mondta Jamie Green, a Mercedes-Benz versenyzője, de a csapat vezetője, Norbert Haug is elégedetten nyilatkozott: “A Hankook ideális partner a DTM csapatai és gépjárműgyártói számára. Új gumiabroncs partnerünk és képviselői nyilvánvaló lelkesedést és elkötelezettséget tanúsítottak. Már az első tesztek során egyértelművé vált a Hankook műszaki felkészültsége arra, hogy az összes DTM versenyzőt szabványosított gumiabroncsokkal lássa el.”

A DTM-ben külsőre a szériaautókra hasonlító, de belül csúcs versenytechnikát rejtő kocsik versenyeznek. Az Audi az A4-et, a Mercedes a C-osztályt futtatja. A csővázas modelleket 480 lóerős, V8-as motor gyorsítja. A bajnokság május 1-jén Hockenheimben indul, a hét német verseny mellett Ausztriában, Spanyolországban, Angliában és Kínában is rendeznek egy-egy futamot.