Jelenleg már egyre több autógyár kínál internetes elérést autóihoz, hogy a tulajdonosoknak a járműben se kelljen lemondaniuk az információról. Az Audi azonban ennél is messzebbre gondol a fejlesztéseiben, amelyekről Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke a Las Vegas-i CES elektronikai kiállítás megnyitóján tartott  beszédében árult el részleteket.

A négykarikás márka ötletei között a különböző fejlett szórakoztató elektronikai megoldások éppúgy megtalálhatók, mint a közlekedés biztonságát, illetve az autók gazdaságosságát fokozó vezetői segédrendszerek. Mindezeket nem önállóan kívánják megvalósítani, hanem a legjobb beszállítókat keresik.


A jövőben az Audi a külső hálózatok – vagyis az internet, a közlekedési infrastruktúra és a közlekedésben részt vevő további járművek – felé is sokrétű kapcsolatokat kíván kiépíteni. Az Audi Connected Car már saját belső járműves adatbázist sem igényel, a szükséges információkat – a navigációs adatoktól egészen a kedvenc zenékig – internetes szerverekről szerzi be. Az Audi modelljei így a jövő információs világának szerves részévé válhatnak.

A fejlett hálózati integráció egyik nagy eredménye például az autók önálló közlekedése lehet. Az új fejlesztésű kamerák és a kommunikáció segítségével a jövő Audijai vezetőjük kívánságára például a városi araszoló forgalomban már akár teljesen önállóan is mozoghatnak.

Emellett jelentős témakört képeznek az olyan fejlett koncepciók, mint például az MMI fedélzeti elektronika rendszer követő generációi, a szabadon programozható kombinált műszeregységek vagy éppen az információkat a szélvédő elé kijelző, a HUD továbbfejlesztései.