Az Audi minden korábbinál több kocsit adott el tavaly, és a saját értékesítési célját is felülmúlta. A német társaság 1,092 millió autót értékesített 2010-ben, 15 százalékkal többet az egy évvel korábbi 999 700-nál. Az értékesítés bő 100 ezerrel meghaladta az 1,08 milliós értékesítési előirányzatot – mondta Rupert Stadler, a Magyarországon 900 millió eurós beruházásra készülő cég vezérigazgatója.

Az Audi egyébként már az év első 11 hónapja alatt megdöntötte értékesítési rekordját, januártól novemberig ugyanis a négykarikás márka világszerte összesen mintegy 1 003 900 autót szállított ki vásárlóinak, amivel túlszárnyalta a vállalat történetének értékesítési szempontból eddigi legsikeresebb évét, a 2008-ast, amikor 1 003 469 autójuk kelt el.

Magyarországon az Audi a válság ellenére tartotta pozícióját, 1145 új négykarikás modell került az utakra, ami négy darabbal több, mint 2009-ben. Nálunk a legsikeresebb modell az A4, amelyet az A3 és A6 követ.
 
Stadler a Las Vegas-i CES elektronikai kiállításon beszélt az értékesítés alakulásáról. Az évente rendezett kiállításon autóipari cégek eddig nemigen vettek részt, az Audi is csak idén jelent meg először. A német autógyártó vezetője tartotta az egyik megnyitó beszédet, amelyben elmondta például azt, hogy vállalata egyre inkább hasonlít egy szoftverfejlesztő cégre, és hamarosan eljön a “behálózott autók” kora.  

A Volkswagen csoporthoz tartozó Audi főnöke szerint a jövő sofőrjei on-line kapcsolaton keresztül kapják a biztonságos közlekedéshez szükséges adatokat, amelyek – legalábbis az Audi fejlesztési tervei szerint – a szélvédőn jelennek majd meg. A műszerfalat pedig egy nagy tudású digitális kijelző válthatja fel, amely például háromdimenziós navigációs rendszerrel támogatja az autó vezetőjét, és csak a sofőr ízlésétől, kedvétől függ majd, hogy hol helyezkedik el a kijelzőn a sebességmérő vagy éppen a fordulatszám-mutató.

A kiállításon az Audi bemutatta a járműveibe szerelt fedélzeti elektronikai rendszer, az MMI legújabb változatát, amely elsőként a következő generációs A3-ba kerül majd bele.