2013-ra készül el a BMW úgynevezett Mega City Vehicle-je (óriásvárosi autója), amiről a bajor gyár már több részletet is elárult. A kisautóba nagyjából 170 lóerős villanymotor kerül, amely könnyedén viszi majd a világújdonságnak számító módon sorozatban szénszálas műanyagból készülő kasztnit.


Az Autocar magazin megtudta, a Mercedes már dolgozik azon, hogy elkészítse saját változatát egy hasonló elvek alapján születő autóra. A Mega City Mobility projekten belül a gyár formatervezői rajzokon és agyagból már többféle változatban elkészítettek egy kis sportos autót. Japánban, Yokohamában dolgoznak rajta, mert a szigetországban nagy hagyománya van a városi autóknak, hiszen a japán városok köztudottan zsúfoltak.

A kocsi, amely szintén villanymotort kapna, a következő generációs smart fortwo padlólemezére épülne, amelyet már a Renault-val közösen készít el a Mercedes. A villany apróság hátul hordja majd a motorját, amely a hátsó kerekeket hajtja.

A Mega City Mobility egy másik variációját már ismerjük, az a smart villanyrobogója, amit még a Párizsi Autószalonon lepleztek le. De emellett is dolgozik a Mercedes a villanyhajtáson, hiszen az SLS sportkocsit is villamosították, a B-osztály pedig már létezik üzemanyagcellás villanyhajtással.

Nem kell aggódniuk az Audi vevőinek sem, hiszen a négykarikás márkának is meglesz a kis villanyautója, amit a Volkswagen Up alapjaira építve alakítanak ki.