A 2007-es Forma-1-es világbajnok, Kimi Räikkönen 2010-ben elhagyta az F1-et, hogy helyette a rali-világbajnokságon vezessen. Bár ez csak egy – sok hibával tarkított – tanulóév volt számára, a finn pilóta azt mondja, nagyon értékes időszak volt.

“Az biztos, hogy mint pilóta fejlődtem ebben az idényben” – mondta Räikkönen. “A ralizás sokkal nehezebb, mint a Forma-1; nekem mindenesetre. Ha tudsz vezetni olyan utakon, ahol mi ebben az évben (tavalyi interjú – a szerk.) vezettünk, akkor bárhol tudsz vezetni.”


Räikkönen azt is bevallotta, hogy foglalkozott a visszatéréssel: “Persze gondoltam rá, hiszen sok mindenre gondolok, de igazából soha nem számoltam vele komolyan, mert egyáltalán nem hiányzott a Forma-1 az egész szezonban. Az idény előtt úgy gondoltam, érdekes lesz látni, fog-e egyáltalán hiányozni, nem hiányzott.


“Összességében, az az év teljesen olyan volt, mint vártam. Voltak jó és rossz pillanatok, és egészében igen nehéz volt, sok tanulással. Bizonyos szempontból a legelső évekre emlékeztetett, amikor versenyezni kezdtem, egy kicsit ugyanaz az érzés volt.

Kimi Räikkönen az idei 13 futamból 12-öt teljesített a Citroën Junior csapatban. Legjobb eredménye egy ötödik helyezés volt, az év végén tizedik volt a bajnokságban. A finn pilóta várhatóan jövőre is a Citroënnél marad