Első ízben Európában is meghirdeti a Toyota a Dream Car Art Contest rajzpályázatát. A versenyre A3-as méretű papíron bármilyen technikával készült szabadkézi rajzzal lehet nevezni. A rajzon egy jövőbeni álomautót kell papírra vetni.

A 2004 óta rendszeresen megrendezett vetélkedő idén már 64 országban zajlik, köztük 18 európai állammal. A versenyben Magyarországon azok a 15 évnél fiatalabb gyerekek vehetnek részt, akik 2011. február 15-ig leadják rajzaikat a Toyota helyi márkakereskedői hálózatában.

A megmérettetés arra igyekszik ösztönözni a gyerekeket, hogy mutassák meg, milyennek képzelnek el egy jobb jövőt. Azzal, hogy lerajzolják az elkövetkező évek álomautóit, a kis művészek lehetőséget kapnak az autók iránti szenvedélyük kifejezésére, emellett pedig ráérezhetnek annak örömére és fontosságára, hogy megfogalmazzák álmaikat.

A nemzeti versenyre érkező munkákat minden országban 2011 bírálják el, s a győztesek továbbjutnak a Japánban, 2011 májusában megtartott világversenyre. A verseny három korcsoportban zajlik: mind a 10 év alattiak, mind a 10-12 köztiek és a 13-15 év köztiek kategóriájában kihirdetnek egy-egy nyertest. Itthon az első öt helyezettet díjazzák. Az 1. hely: iPod Touch, 8 GB,2. hely: iPod Nano, 16 GB, 3. hely: iPod Nano, 8 GB, 4. és 5. hely: iPod Shuffle.

A világversenyre továbbjutott rajzok elbírálásában részt vesz a TMC elnöke, Akio Toyoda és Akira Toriyama, a világhírű Dragon Ball rajzfilmsorozat alkotója is. A győzteseket meghívják Japánba, a Toyota központjába, Toyota Citybe, hogy részt vegyenek a 2011 augusztusában megrendezett díjátadó ünnepségen.