Petter Solberg fantasztikus idényt teljesített a rali-világbajnokságon 2010-ben, harmadik lett a bajnokságban, saját csapatában. Nemcsak a családjáról kellett sokszor lemondani ezért, de az utolsó két versenyt abszolút saját zsebből finanszírozta, miután az egyik szponzora nem tudott fizetni.


A siker nyomán úgy tűnt, újra gyári csapathoz kerülhet, de nemrég nyilvánvalóvá vált, hogy a Ford és a Citroën sem kívánja támogatni, de pénzért biztosítanak neki versenyautót. Solberg most azon dolgozik, hogy 2011-re is összeálljon a költségvetése és bérelhessen egy DS3 WRC-t.

“Nehéz ügy, nagyon, nagyon nehéz” – mondta a pénzfelhajtásról Solberg. Ekkorra tavaly már több szponzorom volt, de nem adom fel – tovább harcolok. Semmi sem dőlt még el, de egyre közelebb vagyunk.”

Szorgos teendői között azonban szakított rá időt, hogy beengedje – egyik – garázsába a Dave TV riporterét, Neil Cole-t. Nem rossz gyűjteménye van:

Ha nem is a rali-világbajnokságon, de biztosan versenyez jövőre Petter Solberg. A Peugeot ugyanis felkérte, hogy egy Peugeot 207 S2000-essel induljon az IRC sorozat nyitó futamán Monte-Carlóban.  Ugyanakkor egy egyedi építésű autóval szeretne rajthoz állni a Pikes Peak-i hegyi versenyen is.