Egyelőre nem áldozza fel a SEAT-ot a Volkswagen-konszern, euró százmilliók befektetésével próbálják meg talpra állítani. James Muir, a SEAT elnöke a spanyol Efe hírügynökségnek elmondta: a következő öt esztendőben évente 300 millió eurót fordítanak a jelenleg erősen veszteséges SEAT felfuttatására. James Muir szerint a fejlesztéseknek köszönhetően tovább fog csökkenni a SEAT vesztesége, de egyelőre még nem tér vissza a “nyereséges zónába”. Ez James Muir szerint öt éven belül várhatóan bekövetkezik.

A spanyolországi tervek szerint a rendkívül sikeres Ibiza a jövőben három változatban készül majd, a León modell pedig megújul. A fejlesztéseknek köszönhetően a Barcelona közelében lévő martorelli gyár teljes kapacitással fog üzemelni, a rövidített munkaidő és az elbocsátások korszakának vége a vállalat elnöke szerint.

A SEAT vesztesége az első háromnegyed évben 10 millió euróval csökkent az előző évi bázishoz képest, 218 millió euróra. Az eladott kocsik száma a spanyol piac lassú éledezésének köszönhetően 10 százalékkal nőtt ugyan, az első háromnegyed évben eladott 260 ezer darab autó azonban alig a fele az ugyancsak a csoporthoz tartozó, jó eladási adatokkal büszkélkedő Škoda teljesítményének.

Forrás: MTI