Ha valakinek nem elég, hogy van egy méretes jachtja, hajója, mert nagyobb figyelmet szeretne a kikötőkben, forduljon a svéd Gray Designhoz. A formatervező cég Strand Craft 166-osa egy megalkuvást nem ismerő szuperjacht, amely pont olyan felháborító, mint merész.  Ennek a gépnek a látványa garantálja, hogy az összes fej az irányába fordul a kikötőkben.  

A harmincnyolc méteres SC166 első pillantásra egy zárt versenycsónak benyomását kelti, de a gombnyomásra átalakuló karosszéria alatt összecsukható felső fedélzet, illetve jakuzzi is rejtőzik. Sőt, alul még egy garázst is kialakítottak, ahová persze beállhat a dúsgazdag vevő Spykerje, Maybachja stb., de a Gray Design saját tervezésű szupersportkocsiját is felkínálja, amelyből szintén nem túl sok (nulla) fut a világon.

Tengeri csoda garázzsal 3


A szintén igazán formás sportkocsiban 4,3 literes V8-as duruzsol, de ha az 510 lóerős teljesítményt szabadjára engedik, képes 3,7 másodperc alatt százra gyorsítani a kocsit, amely akár 305 km/órás tempóra képes.

Ehhez képest a jacht 30 csomós (kb. 55 km/óra) utazósebességre képes, amit a két, egyenként 5766 lóerős 2 x MTU 20V4000 M93L motor használatával ér el. Ha ennél is több kell, lehetőség van egy további 5600 lóerős Vericor blokk beépítésére, amivel a fenti utazósebességen túl 40 csomós csúcssebesség társul.

Persze mindez csak a képzelet szüleménye, ezért sem meglepő, hogy SC122 néven is létezik egy hasonló hajó, amely erősebb motorokat kap és 880 lóerős, V12 motor kerül az autóba. Ha jelentkezik egy milliárdos, aki szeretné, ha valósággá válna a hajó és autó, akkor válik igazán érdekessé a belül egy luxuslakosztály kényelmét nyújtó csodajármű, amelynek belső falait mellesleg golyóálló bőrrel vonják be.

Az SC166-os:

Az SC122-es: