Vádat emeltek traffipax átveréséért 2 Eljárás indul az ellen a békéscsabai sofőr ellen, aki traffipaxblokkoló készülékkel futott bele egy sebességmérésbe – számolt be az RTL Klub híradója. A jogszabályok ugyan nem tiltják a hasonló eszközök beszerelését, a békéscsabai rendőrök mégis megállították és lefoglalták tőle a szerkezetet.

A traffipax blokkoló berendezésekből nagy a kínálat. Ami nem tilos, azt szabad alapon ilyet szereltek be a békéscsabai férfi kocsijába is, hogy ne tudja bemérni a rendőrök által használt lézer. “A lézerblokkoló beszerelését a mai jogszabályok szerint semmi sem tiltja” – mondta Szloszár Ferenc.

A férfi bele futott a traffipaxba, ami nem tudta bemérni őt. A rendőrök megállították, és elkobozták az eszközt. “A férfi ellen számítástechnikai rendszer elleni bűncselekmény miatt emeltek vádat. A lézerblokkoló készülék megzavarta, működését befolyásolta” – mondta Futó Sándor a Békés Megyei Főügyészség szóvivője. Így a bűncselekmény miatt vádat is emeltek a férfi ellen.

Úgy tudni, ez az első ilyen eljárás Magyarországon. Ha a sofőrt a bíróság bűnösnek találja, akár két év szabadságvesztésre is ítélheti.

Forrás: RTL Klub