A karácsonyi ünnepek alatt változó felhőzet, a ködös idő miatt rosszabb látási viszonyok lesznek jellemzőek a meteorológiai előrejelzés alapján a melegfronti hatásnak köszönhetően eső is várható.  
Ám ekkor nemcsak a látási és tapadási viszonyok romlanak, de a melegfronti hatás miatt csökkenhet a reakcióidő, tompulhatnak a reflexek, ezért ilyen időjárási helyzetben fokozottabb figyelemmel érdemes közlekedni.


A nyálkás utak miatt a csúszásveszély megnő, lassabban, türelmesebben, az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessenek! A köd miatt fordítsanak nagyobb figyelmet a világítás ellenőrzésére, és a ködfényszórók szakszerű használatára.

Az autópályákon, a tranzitútvonalakon és a határátkelőhelyeken erősebb forgalomra kell számítani, mert Nyugat-Európából hazautaznak karácsonyi szabadságukra a vendégmunkások.

Az M0 régi szakaszán folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben, de folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni, ami érvényes az M0-M7 csomópontra is.

Az M1 autópálya mindkét pályaoldalán, a 13-15. km szelvények közötti szakaszon a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/óra a sebességkorlátozás.

A határforgalom tekintetében az ünnep alatt a Tompa közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban 60-120 perc várakozási időre lehet számítani december 23-án és 24-én, kilépő irányban. A röszkei autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban előreláthatóan 60-120 perces várakozásra lehet számítani december 22-24. között, a kilépő irányban. Az ártándi határátkelőhelyen kilépő irányban alakulhat ki 60 perces várakozási idő 22-24. között. Záhony, Beregsurány, Tiszabecs és Csengersima közúti határátkelőhelyeken viszont akár két-három órás várakozás is lehet.

Forrás: Rendőrség