Közreadta az első hivatalos vázlatot a következő Civicről a Honda, vagyis egyelőre csak a tanulmányról, amelyet januárban a Detroiti Autószalonon állítanak majd ki. Láthatóan ezúttal nem lesz nagy változás az autó formáját illetően, részleteiben újul csak meg.


Eltűnik viszont a mostani modellre nagyon jellemző, a Civic-reklámokban hangsúlyozott penge motívum a kocsi orráról. Helyette a hűtőmaszk és a fényszórók ismét három különálló egységet alkotnak. Hangsúlyosabb lesz ugyanakkor a hűtőnyílás, ami az új Audikon látható formához hasonló alakot mutat.

Tekintve, hogy a Honda gyakran a szériához igen közel álló tanulmányautókat szokott készíteni, így érdemes lesz Detroitra figyelni. A karosszéria alatt új motorokat találunk, amelyek nagyobb teljesítményt nyújtanak kisebb fogyasztás mellett. A Civic kínálatában megjelenik majd egy új 1,6-os, turbós benzinmotor is, amely többféle változatban készül, ez adja majd az alapot az új Type-R-nek is. Dízelből is a jelenleginél kisebb hengerűrtartalmúak várhatóak.  

Az új Civic 2011-ben megjelenik az amerikai piacon, Európában azonban csak 2012-ben váltják le a most futó típust. Akkor elkészül az új hibrid variáns is.