December 3-án 41 éves lett Shawn Corey Carter, azaz Jay-Z. Az ismert zenész, producer, üzletember, kosárlabdaklub-tulajdonos vagy szimplán milliárdos. Kedves felesége a szintén sikeres és dúsgazdag Beyoncé meglepte, egy autóval.

De milyen gépet is kaphat az, akinek a garázsában már olyan autók sorakoznak, mint a Ferrari F430, Maybach 62S, Rolls-Royce Phantom vagy Pagani Zonda? Beyoncé választása a Bugatti Veyron Grand Sportra esett, amely adók és más járulékok nélkül 1,4 millió euróba, azaz 390 millió forintba kerül.

400 milliós autó szülinapra 3


Persze nem akármit kap ezért az ügyfél, a világ leggyorsabb nyitható tetős autóját. A Grand Sport a Veyron targa kivitele. Műszaki alapjai megegyeznek a normál Veyronéval, azaz motorja 16 hengeres, négy turbóval, teljesítménye 1001 lóerő.

A négykerék-hajtású autó képes 2,7 másodperc alatt elérni a 100 km/órát. Végsebessége pedig 407 km/óra, feltéve, ha fenn van az üvegtető. Anélkül maximum 360 km/órát engedélyez az elektronika.  
Miután a kivehető tetőt nem tudja magával vinni a jármű, ezért egy esernyőként kinyitható (a nyelét ki kell tekerni) kis vászontetőt is kidolgoztak hozzá. Ezzel az elemmel viszont legfeljebb 130 km/órával használható a kocsi.

Ebből is látszik, a milliárdosoknak sem könnyű.

Ebben a családban nem meglepő egy ilyesfajta luxusjármű ajándékozása, hiszen Beyoncé 2006-ban a 25. születésnapjára egy 1959-es Rolls-Royce kabriót kapott férjétől.