Jó hír a Toyota Verso-S-re vágyóknak. Mégis kapható lesz az autó Magyarországon. Csak nem Toyotaként. Az új kompakt egyterű őszi leleplezésekor a Toyota hazai importőrje elárulta, hogy 2011-ben biztosan nem forgalmazzák majd hazánkban a négy méternél rövidebb kisautót, mert az Japánban készül és nem lehetne versenyképes áron forgalmazni az európai modellek mellett.


Úgy tűnik, a Subaru olcsóbban termel (vagy nem fél drágán adni), mert a Japánban most bemutatott Trezia modelljét – amely a Verso-S ikertestvére – forgalomba hozza hazánkban is. Várhatóan nyár elejére itt lesz a kocsi.

Az európai motorkínálatról egyelőre nem tudni pontos információkat, de nem valószínű, hogy nagyon eltérő lenne a japán kiviteltől, ahol a Toyota 1,3-as és 1,5-ös benzinmotorjait használják. Utóbbihoz kapható összkerékhajtás és folyamatosan változó áttételű automata váltó is.

Mint a Subaru hazai importőrje közölte, a Trezia nem váltja le a Justy modellt, hiszen mindkét autó más és más szegmensekben keresi vásárlóit, s másféle piaci igényeket elégítenek ki. Bevezetése után a Trezia vadonatúj ajánlatként egészíti majd ki a Subaru jelenlegi európai modellkínálatát.

Az “Új Kompakt Kombi” szlogennel bemutatott autó eddig ismeretlen volt a Subaru kínálatában, s ez az első olyan modell, amellyel a vállalat belép a kisméretű MPV-k gyorsan növekvő szegmensébe. Olyan ellenfelekkel kell megküzdenie, mint a Kia Venga, a Citroën C3 Picasso, Opel Meriva és társaik.