Ellopták egy rendőrautóról a megkülönböztető kék lámpát Taktaharkányban, miközben a rendőrök egy szórakozóhelynél intézkedtek, közölte a rendőrség szerdán.

A járőrök lakossági bejelentés nyomán mentek a szórakozóhelyre, mivel a hangos zene és az ott szórakozó harminc-negyven fős fiatal társaság zavarta a környéken lakókat. A rendőrök felszólították a szórakozókat, hagyják el a helyet, mert az üzemeltető nem tartotta be a nyitva tartás rendjét, a hejőbábai férfinak már este tízkor be kellett volna zárnia a helyet. A tulajdonos ellen is szabálysértési eljárást kezdeményeztek az intézkedő rendőrök.

A rendőri felszólításnak mindenki eleget tett, így az intézkedés után a járőrök visszatértek gépjárművükhöz, amikor azt tapasztalták, hogy az autó tetején elhelyezett mobil megkülönböztető kék lámpa eltűnt. A forrónyomos intézkedéseknek köszönhetően rövid időn belül kiderült, hogy egy taktaharkányi fiatal heccből vitte el a mobil lámpát a gépjárműről, amit a helyszín közelében rejtett el.

A fiatalt elfogták, előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették, vele szemben a rendőrség garázdaság szabálysértés elkövetése miatt gyorsított eljárást kezdeményezett.