Hat hónap múlva kerül piacra az Infiniti M35h, a japán márka hibridautója, amely alapfelszereltségként gyalogosokat figyelmeztető hangjelző rendszert is tartalmaz. Tekintve, hogy a jármű akár 80 km/órás sebességig is képes tisztán villanymotorral, vagyis az átlagosnál sokkal csendesebben gyorsítani, különleges hangjelzésekkel igyekszik megóvni a közlekedés többi résztvevőjének biztonságát.  


A közeledő járműre figyelmeztető gyalogosvédő hangjelzés AVSP (Approaching Vehicle Sound for Pedestrians) névre keresztelt új rendszer egy számítógép által vezérelt, beépített hanggenerátorból és az első lökhárítóba szerelt hangszóróból áll. Az AVSP 30 km/órás sebesség eléréséig működik, lassítás után pedig 25 km/órás sebesség alatt újra bekapcsol. 30 km/óra felett azért nem szükséges, mert a menetzaj annyira megnő.  

A kutatások nyomán az egytónusú hang helyett különböző hangerejű magas és mély hangok kombinációját alkalmazták, olyan hangtartományt választottak, amely még gyakorlatilag bármilyen korosztály számára jól hallható.

A hangjelzés a jármű sebességének, illetve gyorsításának vagy lassításának függvényében magasról mély frekvenciájúra, illetve viszont vált. A rendszer a legnagyobb hangerőt az autó elindulásakor adja ki, hogy egyértelműen figyelmeztesse a közlekedés többi résztvevőjét a mozgásba lendülő járműre, tolatáskor pedig szaggatott jelzés hallható.

Hasonló megoldás már a Toyota Priusnál is létezik, azonban az csak felárért rendelhető Japánban.