A jövő év első felében több száz szervizből álló javítóhálózatot épít ki a Groupama-Garancia Biztosító. Ezekben a műhelyekben a biztosító casco biztosítással rendelkező ügyfeleinek autóit javítják, illetve azokét, akiknek a biztosító ügyfelei okoztak kárt – mondta Csermely Tibor, a társaság nem életbiztosítási ügyvezető igazgatója tegnapi sajtótájékoztatójukon.


A javítóhálózat a Grupama francia anyacégétől származik, ott 760 franchise rendszerben működő javítóműhelyt foglal magában az országos rendszer. A különbség az, hogy Franciaországban aktív a kárrendezés, vagyis aki kárt szenvedett, annak nem a károkozójának a biztosítója, hanem a sajátja rendezi a kárát.

Miután Magyarországon ez nem így van, a Groupama-Garancia kárt szenvedett kgfb-s ügyfelei ingyenes asszisztencia szolgáltatást kapnak januártól a biztosításuk mellé.

A biztosító garantált szolgáltatásként közúti segélyszolgálatot nyújt, azaz biztosítja ügyfelének, hogy amennyiben saját gépjárműve mozgásképtelenné válik, a helyszínre 60 percen belül szerelőt küld, aki megkísérli a meghibásodás elhárítását. Ha túllépné az egy órát, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása 3 havi díját a biztosító átvállalja.

Lerobbant autónál is segíthet az új kötelező biztosítás 3


A szolgáltatás nem csak közúti balesetek esetén vehető igénybe, hanem akkor is, ha valaki pl. hirtelen jött műszaki meghibásodás miatt jut bajba. Ha sikertelen a helyszíni beavatkozás, a biztosítótársaság autómentővel ingyenesen elszállíttatja a menetképtelen járművet egy előre megadott szervizbe, ahol az autó tárolását is vállalják. A szolgáltatás a nemzetközi háttér miatt gyakorlatilag egész Európa területén elérhető a nap 24 órájában, évente maximum egy helyszíni javítással vagy szállítással. Ugyanakkor az egyórás garantált kiérkezést csak Magyarország területén vállalja a biztosító.

Csermely Tibor elmondta, hogy a jövő évben tervezett szervizhálózat egyes tagjainál lesznek csereautók is. A hálózat kiépítése nem igényel biztosítói befektetést, mivel a szervizek a növekvő forgalomból finanszírozzák a költségeiket, így például a csereautót is.