Az ügyfelek 80 százaléka teljesen elégedett jelenlegi biztosítójával, tehát az idei kötelező felelősségbiztosítási kampány alatt sem fontolgatja a szolgáltató váltást – derül ki az AEGONdirekt.hu felméréséből. Mindez persze csak addig igaz, amíg megfelelő indokot, árat nem kapnak a váltásra.

A szolgáltató október közepén, az interneten végzett nem reprezentatív, ugyanakkor több mint 10000 felhasználó által kitöltött kérdőíves kutatásból érdekes kép körvonalazódik a novemberi biztosítóváltással kapcsolatban.

A megkérdezettek 43 százaléka már 5000 forint megtakarítás esetén is más biztosítót választana magának, 10 000 forintos spórolási lehetőségnél pedig már 98 százalék veszi fontolóra a cserét. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás megkötésnél, kötelező jellegéből adódóan, még mindig az ár az elsődleges szempont.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy pár száz forintos eltérésnél az ügyfelek inkább a drágább társaság javára döntenek, mérlegelve az ár illetve a szolgáltatás arányát.

Forrás: AEGONdirekt.hu