Először is a lényeg, hogy aki segíteni akar, és így akar segíteni, segíthessen: autós-motoros-biciklis találkozót szerveznek páran a Kincsem parkba október 31-re vasárnapra. Aki elmegy, 1000 forintért karszalagot vásárolhat, ennek ára megy a károsultaknak. Az AlfaAmore felhívása itt található.

Minden segítség jól jön azoknak, akiket kiöntött az iszapáradat. (Mi például szerveztünk egy segélyszállítmány-fuvart; így tudtunk segíteni.) Minden társadalmi kezdeményezés megérdemli, hogy helyet kapjon a hírekben. De azért ahhoz túl cinikusak vagyunk, hogy megálljuk szó nélkül: teccettek realizálni, hogy egy ásványvíz-gyártó vállalat, egy autós márkamagazin egy lóversenypályával szövetségben budapesti fogadós sportrendezvényen szervez országos segélyakciót a két megyével arrébb történt katasztrófa áldozatainak megsegítésére?

Megkérdeztem: a felhívásban emlegetett futamok tényleg rendes galoppfutamok, tehát tényleg nem a támogatók autózhatnak körbe a lovin. Így egyszerre lehet segíteni a magyar lósporton és a vörösiszap-károsultakon, milyen praktikus. Nem véletlenül emlegetjük néha Abszurdisztánnak ezt a mi hazánkat. Magyarország, mi így szeretünk!

De ha valaki lóverseny és autós találkozó nélkül szeretne adományozni, egyszerűbben is megteheti, például a Kármentő Alap számláira utalással:

Belföldi utalásnál: 11794022-22222222,
Külföldi utalásnál: HU 28117940-2222222222-00000000