A Toyota közreadta az első fotót, amolyan étvágygerjesztőként a hamarosan bemutatkozó új egyterűjéről. Az autó egy óriásplakáton tűnt fel. A kocsit – amelyet a fotón egy másik mögé rejtettek – hibrid motor hajtja, épp ezért takarja a Prius.

Hosszabb ideje tudni, hogy a Toyota egy teljes családot, többféle modellt szeretne a Priusból. Minden szegmensben szeretnének hibridet kínálni. Láthatóan az egyterű – amit állítólag Alphának hívnak – tengelytávolsága szinte megegyezik és a hosszúságban sem nagyon különbözik a Priusétól, könnyen elképzelhető, hogy ugyanarra a padlólemezre épülnek. Ugyanakkor a magasabb felépítés miatt mindenképpen sokkal tágasabb belsőt kaphat.

Műszakilag szinte biztosan ugyanazt a benzin-elektromos, hibrid motort találjuk benne, amely a Priusban is van, hiszen ugyanezt építette a nemrég bemutatott Auris HSD és Lexus CT200h modellekbe is a Toyota. Vagyis a villanymotor mellett 1,8-as benzines szerepelhet az autóban, együttesen 136 lóerős teljesítményt kínálva.

Nem elképzelhetetlen, hogy konnektorról tölthető változat is készüljön belőle, hiszen a Priusból is van már ilyen.

Az Alphát várhatóan a jövő hónapban a Los Angeles-i Autókiállításon leplezik le, forgalmazása jövőre indulhat. Ezek után 2012-re készül el a hibrid Yaris, 2020-ra viszont minden Toyota-modellből lesz hibrid hajtású.