Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Oldtimer Aukciót, amely idén október 17-én vasárnap lesz. A különböző kategóriákban összesen közel 550 tárgyat kínálnak az érdeklődőknek.

Pannónia is akad persze

Pannónia is akad persze


A különlegességek sorában kell említeni az 1928 és 1936 között világ körüli utat tett magyar motorkerékpáros, Sulkovszky Endre útlevelét, továbbá a túra során gyűjtött, zománcozott plakettjeit. Érdekes ritkaság a háború előtti Bruhn taxióra is.

Új kezdeményezés, hogy első ízben 100 forintos indulóáron, de minimálár nélkül kínálnak érdekes dolgokat, például a hatvanas évekből származó rendőrségi bukósisakot, Pannónia-tankot, Danuvia gyártmányú ébresztőórát, petróleumos kerékpárlámpát.

Több szép asztali dísz mellett műszerek, jelvények, plakátok várnak a gyűjtőkre, és a hölgyekre is érdemes majd gondolni: egy Mercedes-Benz púderkompakt keresi új gazdáját.

690 000-ről indul a nyitott Skoda

690 000-ről indul a nyitott Skoda


A legnagyobb érdeklődés természetesen a járművekre irányul, a legértékesebb régiség az 1921-es T Ford Roadster kabrió, amely üzemképes, eredeti állapotú. Kikiáltási ára 3,5 millió forint, ami kevesebb a piaci értéknél. Tulajdonosa a leütési ár felét jótékonysági célra ajánlja fel.

Ugyancsak licitálni lehet jobbkormányos, nyitható tetejű, angol exportra gyártott Skoda Rapidra, gyári állapotú Trabant 601-re, sőt aki vágyik a régi Dacia-érzésre, most némi szerencsével százezer forintért újra rátalálhat. A motorok kategóriájában restaurált Junak és Csepel 125, továbbá eredeti állapotú Jawa 250, WM Turán, továbbá egy Toldi biciklire szerelt Dongó jelenti a kínálatot.

Ugyanezen a napon és helyszínen rendezik meg a II. Veterán Vásárt, ahol további régiségeket kínálnak.