Spanyolországban felszámoltak egy magyar autótolvaj-bandát, amely Magyarországon lopott vagy bérelt drága gépkocsikat adott el hamis papírokkal. A banda öt tagja magyar, s egy helybeli bűntársuk segítette őket a járművek honosításában és értékesítésében. A nyomozás még folyik. A rendőrök tíz gépkocsit visszaszereztek, és tudomásuk van 40 másikról is, átlag 50 ezer euró (13,8 millió forint) értékben.

A tolvajok általában a Mercedes, Audi vagy BMW márkájú, drága kocsikra hajtottak rá. Vagy ellopták őket, vagy megegyeztek a tulajdonossal, aki kapott valamennyi “bérleti díjat”, és utána bejelentette, hogy az autóját ellopták.

A nyomozás tavaly áprilisban kezdődött, amikor Murcia környékén a rendőrök elfogtak egy Magyarországról származó, hamis forgalmi engedélyű és rendszámú gépkocsit, amelynek az alvázszámát is átütötték. Ezen a nyomon haladva bukkantak rá az Orihuela és Torrevieja helységben letelepedett bandára.

A magyarok dolga volt a gépkocsik megszerzése, Spanyolországba szállítása, a dokumentumok, a rendszámok és az alvázszám hamisítása, a spanyol bűntárs a gépkocsik bejelentését és a vevők felhajtását végezte – jelentette honlapján a La Vanguardia című lap.

Forrás: MTI