E hét második felében, a Párizsi Autószalonon mutatkozik be a Honda Jazz hibrid változata. Nem sokáig marad azonban egyedül a kis kategóriában az autó. A Toyota ugyanis bejelentette, hogy egy kis hibrid gyártását tervezi Franciaországban.

2020-ra minden Toyotából lesz hibrid

2020-ra minden Toyotából lesz hibrid

2020-ra minden Toyotából lesz hibrid


Egyelőre nem árulta el a japán autógyár, hogy a Valenciennes üzemben milyen modell készül majd, de tekintve, hogy ebben az üzemben gyártják az európai piacra a Toyota Yarist, valószínű, hogy abba kerül majd kiegészítő villanymotor. Persze nem a mostani modellbe, hanem már a következő generációba. Az új hibrid gyártása 2012-ben indul, a gyár 53 millió eurót fektet be, hogy hibridek előállítására is alkalmas legyen a telephely.
 
Ez lesz a második hibrid modell, amit Európában készít a Toyota, miután júniusban, Angliában megindult az Auris hibrid gyártósora. A bővítés persze érthető, 2000 óta közel 300 ezer Toyota és Lexus hibrid modell kelt el Európában, és a kereslet egyre nő. A Toyota tervei szerint 2020-ra minden Toyota és Lexus típus elérhető lesz hibrid motorral is.

Míg az Aurisba a Priusból ismert hibrid rendszer kerül, várhatóan a Yarisba nem 1,8-as benzinmotorral párosítják az elektromost, hanem egy kisebb hengerűrtartalmúval.