Korábban úgy hírlett, hogy a Daimler nyugdíjazná a Maybachot, majd kiderült, egy igen ígéretes új modell, egy kupé készülhet a gyártó segítségével. Az egy privát céggel történő közös jármű azonban nem a haldokló utolsó lehelete, hanem valami új kezdete lehet.

Hagyományos kabrió négyajtóval

Hagyományos kabrió négyajtóval

Hagyományos kabrió négyajtóval


A Daimler ugyanis újra komoly terveket sző a luxusmárkával. Várhatóan 2013-2014-ig maradhat a jelenlegi modellkínálat és azt követően érkezhetnek az új típusok. Hasonlóan a jelenlegi állapotokhoz, a jövőben is a Mercedes S-osztály alapjaira épül majd a kocsi.

Továbbra is készül hagyományos szedán rövidebb, illetve nyújtott tengelytávolsággal, viszont újdonság lesz a Mercedes CLS-hez hasonló négyajtós kupé megjelenése is. A jövőben is tervez kabriót a Maybach, de az nem a jelenlegi Landaulet modellhez hasonló, ahol csak a tető egy része vászon, de az oszlopok megmaradtak, hanem a 2007-ben bemutatott Mercedes Ocean Drive tanulmányhoz, amely egy valódi négyajtós kabrió.  

Természetesen továbbra is V12-es motor kerül a Maybach modelljeibe, de azok már hibrid jelölést kapnak, ugyanis egy kis villanymotor is besegít. Az apró szerkezet rövid, 15-20 kilométeres távon képes lesz önállóan is mozgatni a monstrumot, de elsősorban a belső égésű motor támogatására alkalmazzák. Az új kilencfokozatú sebességváltóba építik majd be. A rendszer akkumulátorait menet közben a jármű tölti, de konnektorra is köthető az autó.

Szép jövő, meglátjuk igazzá válik-e!