Civil szervezetek évek óta kérik az autógyártókat, hogy tegyék zajosabbá hibrid és elektromos autóikat, mert azok túl csendesek lehetnek és balesetveszélyt jelentenek a vakok számára. A Toyota most megtette az első lépést, a vevő kérésére egy kiegészítő hangszóróval szereli fel az új Priust.

Ha a kocsi elektromos autóként üzemel, az első lökhárító mögé rejtett hangszóróból 25 km/órás sebességig egy villanymotor szintetikus hangja hallható, amely figyelmeztetheti a gyalogosokat a közeledő járműre.
A hang olyan, mint amit sci-fi filmekben is megszokhattunk a jövő autóitól, a hangmagasság a kocsi sebességétől függően emelkedik és süllyed, hogy ezzel is segítsen megállapítani a jármű tempóját, szándékát.

Az extra Japánban rendelhető 12 600 jenért (33 ezer forint), elsőként a Priushoz, később azonban a gyártó többi modelljébe is bekerül.
Egyelőre Európában nem tervezik hasonló bevezetését, de a Toyota közlése szerint, ha nálunk is változik a jogi környezet és az EU is egységes zajszintet határoz meg a hibridekre, megjelenhetnek a búgó Toyoták.