A Német-rali mai programja:

SS1 Ruwertal/ Fell 24,01km
SS2 Grafschaft Veldenz 23,09km
SS3 Moselland 19,92km

Szerviz A Messepark

SS4 Ruwertal/ Fell 24,01km
SS5 Grafschaft Veldenz 23,09km
SS6 Moselland 19,92km

Flexi Szerviz B Messepark

Papírforma szerint alakul a Német-rali, a rali-világbajnokság kilencedik futama. A Németországban eddig nyolcszor győzedelmeskedő Sebastien Loeb a mai hat szakaszból négyet megnyert és maradék kettőn is másodikként végzett, összesen mindössze 2,5 másodperc hátránnyal.

“Jó nap volt a mai az biztos, de nem volt egyszerű, keményen kellett hajtanom mert eleinte Petter (Solberg) volt gyors, aztán meg Dani (Sordo)” – mondta Loeb. “Ugyanígy kell folytatnom holnap is, ha nyerni akarok.”

Citroën fölény Németországban 1

Bár valóban kiválóan ment Loeb, maximális fölényről nem beszélhetünk, mert csapattársa Dani Sordo remekül tartotta vele a lépést. A spanyol ma egy szakaszgyőzelem mellett négy második és egy harmadik helyet repesztett, így összességében csak 9,5 másodperc a lemaradása. Mondhatni teljesen nyitott a győzelemért vívott meccs.

“Egyenletesen alakultak az időeredményeim és remek, hogy közel vagyunk Sebastienhez” – értékelt Sordo. “A legfontosabb dolog azonban, hogy olyan sok pontot szerezzünk, amennyit csak lehetséges a konstruktőri bajnokságban” – tette hozzá a spanyol, ami azért jelzi, hogy ő is tudja, előbb utóbb megkéri a csapatvezetés, hogy vegyen vissza és a biztos kettős győzelemért autózzanak.

Citroën fölény Németországban 2

A többiek már egy másik ligában játszanak, a harmadik helyezett Jari-Matti Latvala (Ford) több mint egy perces hátránnyal követi a Citroënes duót, vagyis már most taktikázhatnak. A dobogó harmadik fokáért viszont izgalmas küzdelem várható még, Latvalához képest tíz másodpercen belül van Sebastien Ogier és Mikko Hirvonen is.

“Fejlődtünk Bulgária (a korábbi aszfalt verseny – a szerk.) óta és ez az, ami fontos” – mondta a Finn-rali megnyerő Latvala. “Nem voltak nagy hibáim, de a kicsik is időbe kerülnek.”

A verseny előtt Francois Duval ötödik-hatodik helyre jósolta magát, ami be is jött. A 18 hónap után a rali-világbajnokságba visszatérő belga a hatodik helyen áll az első nap után. Ám ennél lehetne előrébb is, de a második szakaszon eltört a Focus WRC egyik első féltengelye, így a harmadik szakaszt is csak hátsókerék-hajtással fejezte be, amivel rengeteg időt veszített. Duval a nyolcadik helyre esett vissza, onnan javított két helyet, visszaelőzve csapattársát Matthew Wilsont és Kimi Räikkönent is.

Citroën fölény Németországban 3

A 2007-es Forma-1 világbajnok ma nagyon egyenletes teljesítményt nyújtott, hiszen öt szakaszon is nyolcadikként rangsorolták, egyszer szorult a kilencedik helyre. Sebessége azonban jelentősen elmarad a legjobbakétól, Loebtől kilométerenként három másodpercet kap, de a Fordosoktól is kettőt. Persze Räikkönen nincs könnyű helyzetben, hiszen nyolcadikként rajtol, az előre indulók pedig sok földet, kavicsot juttatnak az útra a levágós kanyarokban. 

“Az volt a célom ma, hogy ne hibázzak, de ez igaz az egész ralira. Ezen a versenyen különösen nagy szerepe van a tapasztalatnak. Egész komfortosan érzem magam a versenyautóban, tudtam volna gyorsabban is menni, mindenféle kockázat nélkül” – mondta Räikkönen

 Petter Solberg szakaszt is nyert ma és másik három szakaszon is felfért a képzeletbeli dobogóra, ám ennek ellenére közel öt perces hátránnyal csak a kilencedik. Solberg ugyanis az első és az utolsó szakaszon is defektet szerzett. Az első szerelési hiba lehetett, de másodiknál Solberg csapta oda a kereket.

“Ez egy fenn és lenn nap volt” – mondta Solberg.”Az autó remek és megmutattuk a sebességünket is, amikor az ötödik szakaszon a leggyorsabbak voltunk, de a két defekt nagyon sokba került.”

A Német-rali állása az első nap után (6/19):

 1.  Sebastien Loeb  Citroën  1ó 18 perc 52.5mp
 2.  Dani Sordo        Citroën      + 9.5 mp
 3.  Jari-Matti Latvala  Ford      + 1p 04.7 mp
 4.  Sebastien Ogier   Citroën   + 1p 10.9 mp
 5.  Mikko Hirvonen    Ford      + 1p 14.5 mp
 6.  Francois Duval    Ford      + 3p 10.4 mp
 7.  Matthew Wilson  Ford      + 3p 15.1 mp
 8.  Kimi Räikkönen    Citroën   + 3p 22.8 mp
 9.  Petter Solberg    Citroën   + 4p 47.7 mp
10.  Ken Block          Ford      + 5p 42.3 mp

A részletes eredménytáblát ezen a linken érheti el.