Azt követően, hogy az év elején a Volkswagen bemutatta az új CrossPolót és CrossGolfot, elkészült az új CrossTouran is. A Touran még tavasszal esett át nagyobb frissítésen és ezt követően most megkapja a terepes kiegészítőket is.


Ezúttal sem lesz terepjáró az egyterűből, csak az azoknál szokott elemekkel szerelik fel. Masszív, fényezetlen sárvédő-szélesítések díszítik az autót, amelyek végigfutnak a küszöbökön és a lökhárítókon is. Emellett a ködfényszórók házai és az ajtókat védő csíkok is feketék. A tetősín viszont rozsdamentes acélnak hat.

Azért, hogy bírja a rossz utat, a CrossTouran új rugókat kap, amelyek 20 milliméterrel magasabban tartják a karosszériát. Ám ahogy elődjei, ez az autó sem vágyik terepre, hiszen 17 colos felnijein elöl 215, hátul 235 mm széles abroncsok feszülnek.

A CrossTouranban nemcsak elöl, de hátul is alapfelszereltség az elektromos ablak, emellett bőrborítású kormány, váltó- és fékkar kerül bele, az autóhoz járó komfortüléseket pedig egyedi kárpit díszíti.

Természetesen széles motorválasztékban lehet válogatni, többféle TDI, TSI és gázzal üzemeltett motor várja a vevőket. A kínálat a motorteljesítmény tekintetében 105-170 lóerő között sorakozik.