Baj van az autópályákkal? 1
Baj van az autópályákkal? 2

Baj van az autópályákkal?

Baj van az autópályákkal?

Baj van az autópályákkal? 7
Baj van az autópályákkal? 8
Baj van az autópályákkal? 9
Baj van az autópályákkal? 10
Fotó megosztása:

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter elrendelte az M6 autópálya Dunaújváros-Szekszárd közötti szakaszának műszaki felülvizsgálatát. Az augusztusban kezdődő átvilágítás során a projekt kivitelezését és a terveket, minősítési dokumentációkat is ellenőrzik. A vizsgálattal megindul a PPP-konstrukcióban megvalósult autópálya-beruházások teljes áttekintése.

Ha még nem járt arra, itt megnézheti, milyen is a síkvidéki alagút:

A műszaki felülvizsgálat során az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd közötti szakaszán egyebek mellett az aszfaltburkolatok és alaprétegek rétegvastagságát, a szalagkorlátok és vadvédő kerítések előírásszerűségét ellenőrzi. Megvizsgálják a rézsűk, töltések anyagösszetételét, tömörségét, a beszállított építőanyagok, föld minőségét, kiemelt figyelemmel a május végi beomlás környezetére. Áttekinti az építési naplókat, kimutatásokat, a forgalomba helyezett főpálya terveknek való megfelelőségét.

A fejlesztési minisztérium az elmúlt hetekben szigorította az autópálya-üzemeltetési szerződések teljesítésének ellenőrzését, minden kötelezettség betartását következetesen számon kéri. Hamarosan megkezdődik az M6 koncessziós szerződések jogi és pénzügyi átvilágítása, és ez várható az M5 esetében is, adta írül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.