Van egészen kicsi áruszállítójuk is

Van egészen kicsi áruszállítójuk is

Van egészen kicsi áruszállítójuk is


A Strategy 2018 program megvalósítása érdekében a Volkswagen-csoport 2010. október 1-jével kibővíti az Igazgatóságot és létrehozza a Group Trucks Igazgatósági Divíziót, amelyet az a Jochem Heizmann vezet majd, aki a jelenlegi Igazgatóságban a csoport gyártásért felelős tagja. Helyét Michael Macht, a Porsche AG Stuttgart jelenlegi elnöke veszi át – jelentette be a VW.

“A teherautó-gyártás már most is jelentős részét képezi a Volkswagen-csoport növekedési stratégiájának. Hogy ennek jelentőségét még inkább kihangsúlyozzuk, ezt a profilt ősztől közvetlenül a csoport igazgatósági szintjén menedzseli majd” – mondta el Martin Winterkorn, a Volkswagen AG elnöke.

A Volkswagen-konszernen belül két teherautós leányvállalat dolgozik, a Volkswagen haszonjárművek és a Scania. Jól kiegészítik egymást, hiszen előbbi kis- és közepes áruszállítókkal foglalkozik, míg a svéd vállalat fő profilja a nehézteherjárművek és buszok gyártása. Emellett az MAN-ben is van részesedése a VW-nek.

Közepes teherautó is akad a kínálatban

Közepes teherautó is akad a kínálatban

Közepes teherautó is akad a kínálatban


A Strategy 2018 első számú célkitűzése, hogy a Volkswagen-konszern a névben szereplő időpontra a világ első számú autógyártója legyen, megelőzve a Toyotát.

Michael Macht feladata a termelékenységi célkitűzések megvalósítása és ezáltal a csoport termelési kapacitásának növelése. Mint Winterkorn elmondta, a Volkswagen megkétszerezve gyártását, mintegy évi hárommillió gépkocsit fog előállítani 2013/14-ben egyedül Kínában.

Michael Macht 1990-ben csatlakozott a Porsche AG-hez. 1994-ben a Porsche Consulting igazgatója, négy évvel később, 1998-ban pedig a Porsche AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja lett. 2009 júliusa óta ő a Porsche AG elnöke.

Heizmann 1982 óta dolgozik a Volkswagen-csoportnál – 1993-ban lett a Volkswagen Személyautó Divízió globális gyártás-tervezés vezetője. Ő volt 2000 előtt a Volkswagen Sachsen szóvivője, mielőtt az Audi AG termelésért felelős igazgatósági tagjává választották 2001-ben. Ezt a posztot 2007 februárjáig töltötte be.