Halálos baleset miatt öt órán át tartották lezárva az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalát éjszaka, a Kőröshegyi völgyhíd közelében: a helyszínen egy 49 éves nagykanizsai férfi vesztette életét, a szalagkorlátnak ütközést még túlélte, de amikor kiszállt a kocsijából, egy másik autó a járművével együtt elsodorta.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy előző este fél tíz tájban a Renault-t vezető férfi a Kőröshegyi völgyhíd előtt egy-két kilométerrel – eddig tisztázatlan okból – elveszítette uralmát járműve felett. Emiatt a szalagkorlátnak ütközött, majd többször megperdült gépkocsijával.

Az ütközéstől a férfi feltételezhetően nem sérült meg. Kiszállt az autójából, amely keresztben állt meg az úton, úgy, hogy a járművet – az elsődleges vizsgálat alapján – a rongálódásai miatt nem lehetett kivilágítani. A férfi vélhetően éppen a láthatósági mellényét kereste, amikor autójába rohant egy VW Passat személygépkocsit vezető 28 éves budapesti nő. Az ütközés következtében a férfit saját, megrongálódott autója lökte a szalagkorlátnak, sérüléseibe belehalt. A Passat vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

A helyszínelő rendőröknek mintegy 400 méteres szakaszon kellett nyomokat rögzíteniük, illetve a szétszóródott alkatrészeket, tárgyakat begyűjteniük, ezért tartott 21 óra 40 perctől kedd hajnali 2 óra 40 percig az M7-es félpályás útlezárása – mondta a rendőrségi sajtóreferens.

Forrás: MTI