Räikkönen bukott, de élvezte 2 Kimi Räikkönen a 11. helyen zárta Bulgár-ralit, ami elsőre nem túl nagy szám, de ha tudjuk, hogy a 26. helyről zárkózott fel, nem is olyan rossz. A 2007-es F1-világbajnok pénteken remekül ment, a harmadik szakasz végén negyedik volt, de az utolsó szakaszon elrontott egy féktávot és összetörte az autóját. A Citroënt kijavították, így szombat és vasárnap tovább száguldhatott. Räikkönen ekkor inkább a tapasztalatszerzésre hajtott, de nem fogta vissza magát teljesen.

“Néha a dolgok jobban álltak, néha rosszabbul, de összességében ez egy jó hétvége volt” – értékelte Räikkönen a Bulgár-ralit.

“A legfontosabb az volt, hogy hozzászokjak az autó vezetéséhez aszfalton, ami nyilvánvalóan egészen más, mint egy Forma-1-es autóé. Egy kissé kényelmesebbnek éreztem magam aszfalton, mint murván, de a rali még mindig teljesen más sport és nagyon sokat kell még tanulnunk. Lépésről lépésre javul a helyzet és igazán tetszettek a pályák Bulgáriában” – tette hozzá a finn, aki kifejtette, hogy a megszerzett tapasztalatok sokat segítenek majd az évad többi aszfaltos versenyén, Németországban, Franciaországban és Spanyolországban.

Räikkönen bukott, de élvezte 3

Benoit Nogier, a Citroën Junior Csapat vezetője nagyon elégedett volt Räikkönen teljesítményével. “Ha megnézzük, mennyire tapasztalatlan, akkor az idők, amiket elért, valóban figyelemreméltóak” – mondta. “Úgy gondolom, hogy nagyon tehetséges és ezek a tapasztalatok biztosan segítik majd a további aszfaltos versenyeken.

Räikkönen most hazautazik, Finnországban fog két napot tesztelni, hogy felkészüljön az ugyanott zajló vb-futamra, amelyen tavaly már indult, csak akkor még egy Abarth S2000-essel. “Remek lesz újra otthon versenyezni, és szintén jó, hogy ez egy olyan verseny, amit már ismerek egy kicsit.”

Tobzódjon a Räikkönen belső felvételekben:

Räikkönen balesete a 4. szakaszon:10. szakasz12. szakaszÚjabb hiba a 14. szakaszon