Räikkönen bukott, de élvezte 1
Räikkönen bukott, de élvezte 2

Räikkönen bukott, de élvezte

Räikkönen bukott, de élvezte

Räikkönen bukott, de élvezte 11
Räikkönen bukott, de élvezte 12
Räikkönen bukott, de élvezte 13
Räikkönen bukott, de élvezte 14
Räikkönen bukott, de élvezte 15
Räikkönen bukott, de élvezte 16
Räikkönen bukott, de élvezte 17
Räikkönen bukott, de élvezte 18
Fotó megosztása:
Räikkönen bukott, de élvezte 19 Kimi Räikkönen a 11. helyen zárta Bulgár-ralit, ami elsőre nem túl nagy szám, de ha tudjuk, hogy a 26. helyről zárkózott fel, nem is olyan rossz. A 2007-es F1-világbajnok pénteken remekül ment, a harmadik szakasz végén negyedik volt, de az utolsó szakaszon elrontott egy féktávot és összetörte az autóját. A Citroënt kijavították, így szombat és vasárnap tovább száguldhatott. Räikkönen ekkor inkább a tapasztalatszerzésre hajtott, de nem fogta vissza magát teljesen.

“Néha a dolgok jobban álltak, néha rosszabbul, de összességében ez egy jó hétvége volt” – értékelte Räikkönen a Bulgár-ralit.

“A legfontosabb az volt, hogy hozzászokjak az autó vezetéséhez aszfalton, ami nyilvánvalóan egészen más, mint egy Forma-1-es autóé. Egy kissé kényelmesebbnek éreztem magam aszfalton, mint murván, de a rali még mindig teljesen más sport és nagyon sokat kell még tanulnunk. Lépésről lépésre javul a helyzet és igazán tetszettek a pályák Bulgáriában” – tette hozzá a finn, aki kifejtette, hogy a megszerzett tapasztalatok sokat segítenek majd az évad többi aszfaltos versenyén, Németországban, Franciaországban és Spanyolországban.

Räikkönen bukott, de élvezte 20

Benoit Nogier, a Citroën Junior Csapat vezetője nagyon elégedett volt Räikkönen teljesítményével. “Ha megnézzük, mennyire tapasztalatlan, akkor az idők, amiket elért, valóban figyelemreméltóak” – mondta. “Úgy gondolom, hogy nagyon tehetséges és ezek a tapasztalatok biztosan segítik majd a további aszfaltos versenyeken.

Räikkönen most hazautazik, Finnországban fog két napot tesztelni, hogy felkészüljön az ugyanott zajló vb-futamra, amelyen tavaly már indult, csak akkor még egy Abarth S2000-essel. “Remek lesz újra otthon versenyezni, és szintén jó, hogy ez egy olyan verseny, amit már ismerek egy kicsit.”

Tobzódjon a Räikkönen belső felvételekben:

Räikkönen balesete a 4. szakaszon:10. szakasz12. szakaszÚjabb hiba a 14. szakaszon