Jól mennek a magyarok a vb-n 1
Jól mennek a magyarok a vb-n 13 Ennél jobb kezdést aligha remélhetett a Turán Frigyes-Zsiros Gábor kettős, amely az első nap után a négy pontot érő nyolcadik helyet birtokolja a rali-világbajnokság bulgár versenyén, amely pályafutásuk második vb-futama.  

„Az abszolút nyolcadik helyen állunk, ami várakozáson felüli, főleg, hogy megelőzzük például a már évek óta a világbajnokságon autózó Matthew Wilsont. Mondta is viccesen az apja – Malcolm Wilson, a Ford gyári csapatának főnöke – az egyik szerelőnknek, hogy nagyon ciki lesz, ha elverjük a fiát. Szóval minden remek, jó, hogy a portugáliai gondok után végre tényleg az élmezőnnyel tudunk küzdeni” – mondta a Synergon Turán Motorsport pilótája, aki azt is hozzátette: a Peugeot 307 WRC fantasztikus.

Az első kör után változtattak egy kicsit a beállításokon, s azáltal még jobb lett az autó, kár, hogy etapként teljesítették az utolsó gyorsaságit, mert ott szívesen kipróbálta volna az újításokat. De így sem lehet elégedetlen, hiszen ment abszolút hetedik időt is, amikor a Stobart Ford mindkét pilótáját megverte. Turánék 2 perc 48,1 másodpercre vannak az élen álló Loebtől, de csak 22 másodpercre a hetedik helyen álló Anderssontól.

Jól mennek a magyarok a vb-n 14

„Reggel kicsit tétován kezdtem, nagyon fura volt a csúszós aszfalt és szoknom kellett a kemény abroncsokat a kocsi elején” – mesélte a másik magyar páros, a Bessenyey Zoltán-Papp György duó pilótája. „Elképesztően kihordásosak voltak az első kilométerek. A második pályán már belejöttünk és sikerült olyan eredményt produkálni, amilyet szerettem volna. A gumiválasztásunk jónak bizonyult, mindössze a kocsi hátulja volt nehéz egy kicsikét, a két pótkerék miatt.”

 „A második körben sikerült 20 másodpercet gyorsulni a 32 kilométeres Batak Lake szakaszon és nagy lendülettel mentünk a Belmekenre, azonban azt Räikkönen esése miatt etappá nyilvánították” – mondta a dízel Opel Astrával induló versenyző, aki holnap is szeretné tartani a pozícióját és továbbra is gyorsabbnak lenni az R2-es kategória modelljeinél. Másik dízel nincs a mezőnyben, így ahhoz nem mérhetik magukat. Bessenyeyék az abszolút 27. helyen tanyáznak, tizenkét és fél percre az elejétől.

Jól mennek a magyarok a vb-n 15