Räikkönen balesetet szenvedett 1
Räikkönen balesetet szenvedett 2

Räikkönen balesetet szenvedett

Räikkönen balesetet szenvedett

Räikkönen balesetet szenvedett 11
Räikkönen balesetet szenvedett 12
Räikkönen balesetet szenvedett 13
Räikkönen balesetet szenvedett 14
Räikkönen balesetet szenvedett 15
Räikkönen balesetet szenvedett 16
Räikkönen balesetet szenvedett 17
Räikkönen balesetet szenvedett 18
Fotó megosztása:
Kiesett a Bolgár-raliról Kimi Räikkönen miután a verseny mai negyedik, egyben záró szakaszán összetörte a Citroën C4 WRC-t. A finn és navigátora, Kaj Lindström sértetlenül megúszta az esetet, a versenyt viszont meg kellett állítani.

A korábbi Forma-1-es pilóta az esetig remekül hajtott, az abszolút negyedik helyen állt, mígnem az szakasz vége előtt nem sokkal összetörte a kocsit. Pontos részleteket a Citroën Junior csapat vezetője sem tudott, de annyit elmondott, hogy a beszámolók alapján az autó lecsúszott az útról, felborult és nekiment egy fának. A pilóták megúszták és az autó is talpra állítható.

“Abból, amit hallottam, úgy tűnik az autó rendben lesz holnapra” – mondta Nogier. Räikkönenék a superally szabályainak megfelelően holnap az egy kihagyott szakaszért kapott tízperces büntetéssel folytathatják, ha a technika is rendben lesz.

A balesethez azonnal mentő indult, de végül nem akadt dolga, ha csak az nem, hogy felvezette a szakaszt végül trélene elhagyó versenyautót.

“Kár, hogy így alakult, mert Kimi nagyon jól megy” – tette hozzá a csapatvezető. “Remek tempóban nyitott reggel, és ezen a szakaszon is. A lágy gumikat választotta, amikor mindenki más a keményen volt, és úgy tűnt, az ő választása volt a jobb.”

Räikkönen száguld az első szakaszon: