Räikkönen balesetet szenvedett 1
Kiesett a Bolgár-raliról Kimi Räikkönen miután a verseny mai negyedik, egyben záró szakaszán összetörte a Citroën C4 WRC-t. A finn és navigátora, Kaj Lindström sértetlenül megúszta az esetet, a versenyt viszont meg kellett állítani.

A korábbi Forma-1-es pilóta az esetig remekül hajtott, az abszolút negyedik helyen állt, mígnem az szakasz vége előtt nem sokkal összetörte a kocsit. Pontos részleteket a Citroën Junior csapat vezetője sem tudott, de annyit elmondott, hogy a beszámolók alapján az autó lecsúszott az útról, felborult és nekiment egy fának. A pilóták megúszták és az autó is talpra állítható.

„Abból, amit hallottam, úgy tűnik az autó rendben lesz holnapra” – mondta Nogier. Räikkönenék a superally szabályainak megfelelően holnap az egy kihagyott szakaszért kapott tízperces büntetéssel folytathatják, ha a technika is rendben lesz.

A balesethez azonnal mentő indult, de végül nem akadt dolga, ha csak az nem, hogy felvezette a szakaszt végül trélene elhagyó versenyautót.

„Kár, hogy így alakult, mert Kimi nagyon jól megy” – tette hozzá a csapatvezető. „Remek tempóban nyitott reggel, és ezen a szakaszon is. A lágy gumikat választotta, amikor mindenki más a keményen volt, és úgy tűnt, az ő választása volt a jobb.”

Räikkönen száguld az első szakaszon: