Veterán autók felvonulása a fővárosban 1
Veterán autók felvonulása a fővárosban 2

Veterán autók felvonulása a fővárosban

Veterán autók felvonulása a fővárosban

Veterán autók felvonulása a fővárosban 9
Veterán autók felvonulása a fővárosban 10
Veterán autók felvonulása a fővárosban 11
Veterán autók felvonulása a fővárosban 12
Veterán autók felvonulása a fővárosban 13
Veterán autók felvonulása a fővárosban 14
Fotó megosztása:
Veterán autók felvonulása a fővárosban 15


Több mint 70 oldtimer indul útnak július 8-án, csütörtökön a németországi Ulmból, hogy a Duna mentén Ausztrián és Szlovákián keresztülhaladva szombaton megérkezzen a Hungaroringre. Az autókülönlegességek innen rendőri felvezetéssel 16 órakor indulnak tovább Budapest belvárosába, ahol a Hősök teréről az Andrássy úton és a József Attila úton végighajtva, várhatóan 16.30 körül érik el a Roosevelt téri végcélt – olvasható a rendezvény kommunikációjával megbízott cég közleményében.

Az autók a nap hátralévő részében megtekinthetők lesznek a helyszínen, ahol az érdeklődők szakértőktől hallhatnak a kocsik múltjáról, velük kapcsolatos érdekességekről is.

A mezőny legidősebb indulója egy 1928-ban gyártott Ford Racer, amelynek 3,3 literes motorja 40 lóerő teljesítményű. A túra másik különlegessége az 1964-ben gyártott, 265 lóerős Jaguar E-Type. Amikor Az Angyal című sorozat készítői kértek egy ilyen autót a forgatáshoz, a gyár elnöke azzal utasította el a filmeseket, hogy nincs szüksége efféle reklámra, így aztán Roger Moore Volvóba ült – idézik fel az autós mustra beharangozójában.

Veterán autók felvonulása a fővárosban 16


A Donau Masters nemzetközi veteránautós túrát a Mercedes-Benz ulmi képviselete alapította 2006-ban hagyományteremtő szándékkal. Az 1976. december 31. előtt gyártott járművek között klasszikus német (Mercedes-Benz, BMW, Porsche), angol (Austin Healey, Triumph, Rolls-Royce, Jaguar) és olasz autók (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat) is megtalálhatók.

Az autómatuzsálemek tulajdonosai az előző évekhez hasonlóan idén is összesen 10 ezer euróval (2,9 millió forinttal) támogatják a négy ország SOS-Gyermekfalvait.

Forrás: MTI