Petter Solberg a rali-világbajnokság következő versenyén 1999 óta először Phil Mills nélkül indul, miután a brit navigátor úgy döntött, elhagyja a csapatot. Mills ma bejelentett döntése befejezését jelenti egy olyan együttműködésnek, amely 152 verseny óta töretlenül tartott.

Idén futamgyőzelemre is esélyesek voltak
Idén futamgyőzelemre is esélyesek voltak

Gondban a korábbi ralivilágbajnok

Gondban a korábbi ralivilágbajnok

Idén futamgyőzelemre is esélyesek voltak
11 éve együtt
2003-ban vb-címet nyertek együtt
Elválnak útjaik
A Subarunál töltötték a legtöbb időt
152 WRC verseny
Fotó megosztása:
Idén futamgyőzelemre is esélyesek voltak

Idén futamgyőzelemre is esélyesek voltak

Idén futamgyőzelemre is esélyesek


Solberg és Mills először a Fordnál, majd a Subarunál versenyeztek, később a japán csapat kivonulása után Solberg privát csapatában folytatták Citroënnel. 13 futamot nyertek együtt a rali-világbajnokságon, 2003-ban pedig a világbajnoki címet is elhódították.

“Ez volt életem egyik legnehezebb döntése, de úgy érzem, eljött az idő, hogy az életem más részére összpontosítsak” – mondta Mills. “152 versenyen vettünk részt az elmúlt 11 évben és ez sokkal inkább az életem volt, mint a munkám. Minden egyes kilométert élveztem, az összes emelkedőt és lejtőt, a csúcsokat és hullámvölgyeket egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy Petter még több versenyt fog nyerni a jövőben, a megfelelő körülmények között. Nagyon fog hiányozni az egész WRC. Petternek és az egész csapatnak sok sikert kívánok.”

152 WRC verseny

152 WRC verseny

152 WRC verseny


“Phil elhagyja a csapatot és én nagyon szomorú vagyok emiatt” – kommentálta Solberg. “Nagyon nehéz lesz találni egy navigátort az ő képességeivel, aki csatlakozhat hozzám az autóban. Olyan hosszú ideje voltunk együtt, magam mellett tudhattam a karrierem nagy részében, szóval ez egy komoly törés számomra. Visszatekintve, hogy mit értünk el együtt, még inkább sajnálom, mert biztos voltam benne, hogy a következő győzelmünk ebben az idényben meglesz és reméltem, hogy Phil mellettem lesz, amikor ez megtörténik. Ő volt az, aki a legtöbbet jelentette nekem a vezetői karrierem során. A mi együttműködésünk a legerősebb volt, ami vezető és navigátor között valaha létrejött.”

Phil Mills 1963. augusztus 30-án született. 1983-ban kezdett ralizni, majd 1994-ben indult karrierje a rali-világbajnokságon.  

Így diktál Phil Mills:

Szerelőnek sem utolsó:

Hosszú ideje együtt: