2004-ben forradalmat csinált a Mercedes, amikor nem hagyományos lépcsőshátú formával, hanem négyajtós kupéként mutatta be luxusautóját, a CLS-t. A modell hamarosan utódot kap, a második generáció már kész. Az autót szinte álcázás nélkül fotózták le.

Úgy tűnik, a Mercedes nem akart nagyon újat alkotni, az autó megőrizte elődje sziluettjét, persze úgy, hogy a jelenkori formajegyekkel díszítik. Ennek megfelelően feltűnik a hátsó sárvédő masszív domborítása, ami látható az E-osztályon is. A karosszériát elődjéhez képest sokkal több él formázza. Ha eltekintünk a kombis tetőrésztől, már láthattuk a kocsit, a Shooting Brake tanulmány formájában.


Az orr-részt az SLS AMG-vel bevezetett nagy csillaggal díszített hűtőmaszk uralja. Fényszórói megtartják az elődnél is látott L formát, de visszafogottabban. Ebben a lámpában már csak fénydiódák világítanak majd.

Várhatóan nem ez lesz az egyetlen különlegesség az autóval kapcsolatban, de várhatóan megjelenik benne a Mercedes továbbfejlesztett távolság- és sebességtartó rendszere, amellyel 40 km/óráig nemcsak fékezni, gyorsítani, de immár kanyarodni is képes önállóan a jármű. A továbbfejlesztett baleset-megelőző rendszer, a mostani Pre Safe-fel szemben már nemcsak az elölről, de a hátulról történő ütközésre is figyel, ha kell, lefékezi az autót.


A képen látható modell CLS 350 CGI, amely a Mercedes 3,5 literes benzinmotorját takarja. A 302 lóerős V6-os mellett persze V8-as benzines és V6-os dízelmotorok is feltűnnek majd a négyajtós kupéban.

Nem hiányzik majd az AMG kivitel sem, amelybe új 5,5 literes turbómotor kerül. Az 544 lóerős teljesítmény mellé egyedi külső, sportosabb belső, erősebb fékek, feszesebb futómű  is jár.

Az új Mercedes-Benz CLS a Párizsi Autószalonon mutatkozik be, forgalmazása várhatóan 2011 első felében kezdődik.