Tekintve, hogy a világ második legnagyobb hibridgyártója, a Ford komoly tapasztalatokkal rendelkezik az alternatív hajtás terén. Elsősorban Amerikában koncentrálódnak hibrid modelljei, ám tudását pár éven belül Európára is kiterjeszti a cég, 2013-ban érkezik az első hibrid modelljük hozzánk.

Transit Connectből készül az első széria villany-Ford

Transit Connectből készül az első széria villany-Ford

Transit Connectből készül az első széria villany-Ford


A Ford ma bejelentette, hogy az első európai hibrid modelljüket az ősszel bemutatkozó új C-Maxból alakítják ki. Az elektromos motorral megtámogatott modelleket a típus ötszemélyes kivitelére építik.

Készül majd hagyományos hibrid, illetve jóval praktikusabb, konnektorról tölthető változatban is elérhető lesz az autó. Már az egyszerűbb változat is fullhibrid lesz, azaz tisztán a villanymotorral is képes lesz közlekedésre, a telepeket szükség esetén a belső égésű motor tölti mindkét modell esetében, ugyanakkor lassításkor a fékenergiát is visszatáplálják.  

2012-től elektromos Focus is lkapható

2012-től elektromos Focus is lkapható

2012-től elektromos Focus is kapható


A C-Max modellek részei a Ford globális programjának, amelynek keretében 2013-ig öt elektromos, illetve hibrid járművet mutat be a gyár. Az első ezek közül a jövő nyáron érkező elektromos Transit Connect, majd 2012-ben érkezik a Ford Focus Electric, illetve 2013-ban a C-Max mellett bemutatkozik a hibrid Mondeo.

A C-Maxot Spanyolországban, Valenciában gyártják majd, ehhez kapcsolódóan 300 millió eurót fektet be a Ford, ebből 27 millió a hibrid modellekre vonatkozó költség.