Nem titok, hogy a Volkswagen 2013-ben piacra dobja a Volkswagen Golf tisztán elektromos hajtású változatát. Ehhez kapcsolódóan a német gyár ma bemutatta a Blue-e-motion tanulmányt, egy villanyautót.

A jármű orrában helyet kapó villanymotor 115 lóerős, maximális nyomatéka pedig 270 Nm, azaz nagyjából 1,6-os dízelmotornak megfelelő. Az energiát lítiumion akkumulátorból kapja a jármű, amely egyetlen feltöltéssel 150 kilométert képes megtenni.

Többféle villanyautóval készül a VW

Többféle villanyautóval készül a VW

Többféle villanyautóval készül a VW


A telepeket a hátsó ülések alá, illetve a csomagtartó alá helyezték el. A kocsi ezzel mintegy 200 kilóval nyom többet, mint egy hagyományos változat. Az 1545 kilós Golf Blue-e-motion 11,8 másodperc alatt képes 100-ra gyorsulni, végsebessége pedig 140 km/óra. 

A Volkswagen első körben 500 autót készít a Golfból, hogy tesztelje a technikát és felkészüljön a három év múlva kezdődő sorozatgyártásra. Elsőként az Up! miniautó jelenik meg elektromos hajtással a VW kínálatában, majd a Golf és a Jetta is elérhető lesz villanymotorral, ugyanakkor hibrid hajtással is piacra kerül a Golf és a Passat is.